Katere so glavne prednosti aktivnega letvenega dna vaše postelje?

Katere so glavne prednosti aktivnega letvenega dna vaše postelje?

Aktivno letveno dno je skupaj z vzmetnico in vzglavnikom izjemno pomembno za zdrav in dolg spanec ali počitek, še posebej za tiste, ki imate težave s hrbtenico. Zato se odločite za aktivno mrežo, ki je novost na trgu. Aktivna mreža je sestavljena iz ergonomskih majhnih plošč, katerih nosilnost je različna. Izbirate lahko med črnimi, ki so udobnejše in nameščene pri glavi, ramenih in nogah, ali rdečimi, ki imajo večjo nosilnost, nameščene pa so v ledvenem delu za podporo hrbtu. Aktivno letveno dno oziroma aktivna mreža je iz bukove vezane plošče, prekrite s celuloznimi vlakni in prebarvana z naravnim premazom v barvi aluminija, kljub temu pa je na dotik mehka kot svila. Robovi so prekriti s plastičnimi odbojniki enake barve.

Izberite aktivno letveno dno za vaše zdravje

Aktivno letveno dno oziroma aktivna mreža pa je lahko narejena tako, da ima dva motorja in tri načine premikanja, kar upravljate z daljinskim upravljalnikom. Ima pa tudi možnost infrardečega daljinskega upravljanja za še večje udobje. Privoščite si malo razvajanja, ki ga zaradi napornih dni v službi ali drugače gotovo potrebujete. Naspite se dobro, da boste vsak dan vedno znova spočiti in pripravljeni na spopadanje z vsakodnevnimi obveznostmi, tistimi, ki so vam všeč in tistimi, ki jih pač morate opraviti.

Ob primernem ležišču in vzglavniku je prav tako pomembno imeti tudi letveno dno, na katerega položimo vzmetnico. Aktivno letveno dno ima več možnosti: enojna ima mero 80/85 x 190/195/200 in z dvema motorjema, izberete lahko mero 90 x 190/195/200, ki je fiksna a ima motorje za premikanje različnih delov ležišča.

Aktivno letveno dno Air System je lahko tudi fiksno

Številni zdravniki in specializirani na področju telesne drže, kot so fiziatri, fizioterapevti, ortopedi itd., so pri svojem delu s svojimi pacienti ugotovili, da se je zaradi napačne drže, v kateri je bil bolnik v času počitka, čas zdravljenja podaljšal. Od tod je prišla potreba po oblikovanju ergonomske vzmetnice, ki hrbtenici zagotavlja gibčnost in pravilno držo. Tako je nastal raziskovalni projekt Aktivni zračni sistem Air System.

Naredite nekaj za svoje zdravje in izberite ustrezno ležišče

Air System, ki označuje certificiran in na mednarodni ravni patentiran, zračni sistem je edini, ki lahko zagotavlja največjo mero higiene in varnosti pred širjenjem pršic. Aktiven je zato, ker vzmetnica zagotavlja pravilno držo in s tem spodbuja podaljšanje hrbtenice v času nočnega počitka, zato sproži koristno rehidracijo medvretenčnih ploščic in tako ohranja zdravo hrbtenico.

Znanstvene raziskave kažejo, da preko dneva, ko stojimo ali sedimo, medvretenčne ploščice absorbirajo udarce in pritisk med enim in drugim vretencem, kot pravi blažilniki. Tovrstni pritiski posledično povzročajo izgubo tekočin v ploščicah, zaradi česar se hrbtenica skrči. Zato sta pomembni pravilna poravnava in podpora hrbtenice med spanjem, kar omogoča vrnitev tekočin v medvretenčne ploščice. Ta naravni proces rehidracije je mogoče doseči le z ustrezno podporo.

Aktivno letveno dno je osnova za dober počitek, podobno kot okostje za človeško telo; biti mora trdno, da zagotavlja podporo in hkrati prožno na pravih mestih, da omogoča ustrezno podporo z ortopedskega vidika. Aktivno letveno dno tako zagotavlja ustrezno podporo hrbtenici.

Spanje pomlajuje in regenerira telo in duha. Med nočnim počitkom hipofiza sprošča velike količine rastnih hormonov, mišice se sprostijo in telesna temperatura se zniža. Zato je spanje z ergonomsko ustrezno podporo nujno za preprečevanje neželenih učinkov, ki se pojavljajo pri osebah, ki trpijo za nespečnostjo, kot so slaba koncentracija na delovnem mestu, razdražljivost in živčnost.

Aktivno letveno dno je sestavljeno iz dveh posameznih mrež, opremljenih s kavljem za združevanje, ki omogoča ustrezno ergonomičen za idealen način spanja. Veliko ljudi spi slabo, sploh ne ali pa imajo  občasno težave s panjem. Največkrat je za to krivo ležišče, ker spanec pomlajuje in regenerira telo, zato mora biti ležišče njuno kakovostno. Zdaj imate priložnost zamenjati vaše staro ležišče in vaša hrbtenica ter telo vam bosta nadvse hvaležna. Ne boste mogli verjeti, kako spočiti, veseli in srečni boste od zdaj naprej. Posvetujte se s strokovnjakom in ugotovite, ali ste pravi kandidat za tako ležišče.

Glavne prednosti kovinskih miz – kje dobiti najkvalitetnejše?

Glavne prednosti kovinskih miz – kje dobiti najkvalitetnejše?

V Domize ponujamo pestro izbiro jedilnih miz, med katerimi lahko izbirate. Na voljo so elegantne kovinske mize ali klasične lesene mize različnih oblik, kot so pravokotne, ovalne in okrogle. Poleg tega se lahko odločite za raztegljivo ali zložljivo mizo, ki se prilagodi vašim potrebam. Naše stranke so nad našo ponudbo zelo zadovoljne, saj ponujamo visokokakovostne izdelke, ki ustrezajo njihovim potrebam. Poleg izbire mize je pomembno izbrati tudi ustrezne stole, pri čemer se za kovinske mize uporabi kovinske stole, ki se jim odlično podajo, leseni stoli pa se podajo lesenim mizam. Naše bogate izkušnje in strokovnost smo že uporabili pri ureditvi številnih jedilnic. Za vse informacije o naši ponudbi kovinskih miz nas lahko pokličete ali nam pišete.

Dandanes jedilnica ni več prostor, kjer se hrani zgolj zaužijejo, ampak se v njej velikokrat družijo prijatelji in družina. Kovinske mize so idealne tudi za druge aktivnosti, kot so učenje, branje, reševanje križank in igranje družabnih iger. Jedilnica se tako spreminja v prostor druženja, kjer so kovinske mize osrednji objekt za prijetne pogovore in obiske gostov. Ena izmed čudovitih kovinskih miz, ki ima trdno kovinsko ogrodje in elegantno stekleno površino, lahko očara tako vas kot vaše goste. Jedilnica s takšno mizo pa je še bolj prijetna za druženje ob hrani in pijači.

Raztegljive kovinske mize – rešitev za majhne jedilnice in manjše bivalne prostore

V današnjem času se življenjski stroški vedno bolj povečujejo, medtem ko se povprečna bivalna površina zmanjšuje. Zaradi tega so tudi jedilnice vedno manjše, zato je smiselno razmisliti o nakupu raztegljive mize. Raztegljive mize so prava izbira za majhna stanovanja in manjše novogradnje, saj jih lahko enostavno raztegnemo, ko jih potrebujemo. Ko vas obiščejo prijatelji ali družina, preprosto raztegnite mizo in dobili boste dovolj prostora za vse. Zložljiva kovinska miza je prav tako zelo priročna, saj se lahko uporablja tudi kot estetsko privlačna odlagalna površina. Oglejte si našo ponudbo raztegljivih kovinskih miz in izberite tisto, ki ustreza vašim željam in potrebam.

Kovinske jedilne mize za praktičnost in eleganco vašega prostora

Pravokotne kovinske mize so zelo praktične, saj imajo večjo uporabno površino. Lahko jih preprosto potisnemo ob steno in še vedno je dovolj prostora za štiričlansko družino. Ovalne kovinske mize pa so na drugi strani bolj estetsko dovršene, s svojimi zaobljenimi linijami pa bodo prav prišle tudi zato, ker preprečujejo udarce. Ovalne mize so tako lahko boljše kot pravokotne, še posebej, če imate majhnega otroka. Če pa ima vaša družina več kot štiri člane, okrogla miza morda ni najboljša izbira, saj je težko, da vsi jedo skupaj. Okrogla miza je pa odlična izbira za manjša stanovanja ali za mlade družine.

Če želite, da bi vaša kuhinja ali jedilnic poostala bolj elegantna, potem imamo ravno za vas kovinske jedilne mize. Te mize so praktične, minimalistične in polne umetniškega navdiha. S takšno mizo boste lahko popestrili vaš prostor, še vedno pa se boste počutili domače. Uživali boste v modernih linijah ter videzih, ki vam bodo prinesli popolno izkušnjo pri vaših obrokih.

Nasveti za dovršen slog in funkcionalnost

Za ljubitelje dovršenega stila in trendovskih linij je izbira kovinske jedilne mize zagotovo razmišljanja vredna. Kljub večletnim izkušnjam na področju pohištvene industrije pa ne moremo dati nedvoumnega odgovora, ali je to res pika na i pri opremljanju jedilnice. Izbira je namreč odvisna od vaših želja in osebnega sloga. Vendar pa vam lahko svetujemo, na kaj morate biti pozorni pri izbiri takšne mize. Izbira kovinske jedilne mize je odlična odločitev, če iščete estetsko dovršen, eleganten in sodoben slog, ter niste več ljubitelj lesenih kosov pohištva. Vendar morate biti pazljivi pri tem, da pri izbiri ne upoštevate zgolj videza, temveč tudi funkcionalnost in število oseb, ki se bodo pri mizi srečevale.

Kakšni pisarniški stoli se priporočajo za ljudi, ki sedijo po 8 ur in več na dan?

Kakšni pisarniški stoli se priporočajo za ljudi, ki sedijo po 8 ur in več na dan?

Dejstvo je, da ljudje vse več sedimo in se vse manj gibamo. K temu nas sili kar sodoben način življenja, ki pa je še posebej močno udaril po pisarniških delavcih. Ti namreč sedijo tudi po 8 ur ali več na dan, kar pa dokazano vpliva na zdravje in vitalnost telesa. Toda kaj lahko storimo, da poskušamo preprečiti stranske učinke prekomernega sedenja? Poleg zadostnega gibanja ter občasnega vstajanja in razgibavanja med delom, lahko k boljšemu počutju bistveno prispevajo tudi kvalitetni pisarniški stoli.

Veste, kakšen pisarniški stol potrebujete? Preverite v nadaljevanju.

Pisarniški stoli Domize – več kot samo stoli

Kvalitetni pisarniški stoli še zdaleč niso samo stoli na štirih nogah, zato jim v našem podjetju namenjamo prav posebno pozornost. Zavedamo se, da je kvalitetno delovno okolje pogoj za poslovni in osebni uspeh, pri urejanju prijetnega kotička pa pomembno vlogo odigra prav pravilno izbrano pohištvo. Ker velik del svojega dneva presedimo, so pisarniški stoli v naši ponudbi so posebej prilagojeni za dolgotrajno sedenje. Dober stol, ki vas spremlja pri izpolnjevanju vseh delovnih obveznosti, je zato primeren tako za pisarniško kot tudi domačo uporabo. Seveda pa vam kljub temu svetujemo, da svoj prosti čas namenite zadostni telesni aktivnosti, s katero boste ohranili vitalnost svojega telesa.

Pravilna izbira pisarniškega stola se dolgoročno obrestuje, zato pri nakupu ne sklepajte kompromisov, ampak se odločite za tistega, ki vam in vašemu telesu kar najbolj odgovarja.

Na voljo so vam udobni in neverjetno funkcionalni direktorski stoli, ergonomsko oblikovani operativni stoli, moderni konferenčni stoli in elegantni stoli, s katerimi lahko opremite čakalnico pred svojo službeno pisarno. Če želimo svoje delo opravljati profesionalno, mora prav taka biti tudi naša delovna oprema.

Lastnosti kakovostnih pisarniških stolov

Verjetno se tudi vi sprašujete, kakšni sploh so vrhunski pisarniški stoli? Če nekoliko poenostavimo, gre za stole, ki uporabniku tudi ob dolgotrajnem sedenju nudijo maksimalno udobje in funkcionalno uporabo. Le ob prijetnem sedenju smo lahko kar najbolj osredotočeni na svoje delo in naloge opravimo hitreje in bolj učinkovito.

Domize pisarniški stoli se ponašajo z najvišjo stopnjo kvalitete, k slednjemu pa v prvi vrsti prispeva njihova ergonomska oblika. To pomeni, da sama oblika stola upošteva načela človeške anatomije in nudi ustrezno oporo tistim delom, ki so med sedenjem najbolj obremenjeni – hrbtenica, ledveni del in vrat. Namen kakovostnega pisarniškega stole je torej, da vaše telo čim bolj razbremeni. Toda na kakšen način lahko to omogočijo?

Med pomembnejšimi funkcijami pisarniških stolov je možnost nastavitev višine sedenja. Pravilo pravi, da mora biti višina stola prilagojena višini pisarniške mize in seveda osebi, ki na njem sedi. Ali veste, kdaj je stol po višini pravilno nastavljen? Ko sedite, morajo biti noge v kolenih upognjene pod pravim kotom, stopala pa v celoti na tleh. Večina sodobnih pisarniških stolov že omogoča tudi nastavitev globine sedišča. S pomočjo te priročne funkcije boste v vsakem trenutku sedeli v pravilni poziciji, ki ne sme biti ne preblizu in ne predaleč od roba stola. Naši najboljši stoli imajo tudi možnost individualne nastavitve višine naslonjala za hrbet. Različno visoki ljudje namreč potrebujejo različno prilagojeno naslonjalo za hrbet, saj si lahko le tako zagotovijo najbolj optimalno oporo ledvenemu delu, ki je v sedečem položaju pod velikim pritiskom. Pisarniški stol, ki ima združene vse naštete lastnosti bo imel veliko boljši vpliv na zdravje vaše hrbtenice.

Omenimo pa naj tudi naslonjalo za roke, ki verjeli ali ne predstavlja zelo pomemben člen pri doseganju udobja med sedenjem. Večina modelov omogoča nastavitev po višini, tisti posebej dovršeni pa vam nudijo tudi prilagoditev globine naslonjala. Nepravilen položaj rok je pogosto krivec za bolečine v ramenskem obroču, zato pozornost namenite tudi temu ključnemu detajlu pisarniških stolov.

Eleganca v vaši pisarni in doma

Ker k dobremu delovnemu vzdušju pripomore pisarniška oprema lepega videza, smo v svojo ponudbo vključili le tiste stole, ki dosegajo najvišje estetske standarde. Navdušili vas bodo atraktivni dizajni, vrhunski materiali in pametne rešitve, zaradi katerih bo delo v pisarni postalo pravi užitek. Preverite našo ponudbo in si zagotovite kraljevsko udobje med sedenjem.

Ste skeptični, ali so zložljivi stoli prava izbira za vas? Preverite njihove glavne prednosti!

Ste skeptični, ali so zložljivi stoli prava izbira za vas? Preverite njihove glavne prednosti!

Če imate premalo prostora v vašem domu, so leseni zložljivi stoli idealna izbira za vas. Ko jih ne potrebujete, jih preprosto zložite in pospravite. Zložljivi stoli so namreč izjemno večnamenski in primerni za različne priložnosti. Lahko jih postavite v jedilnico ali uporabljate na balkonu ali na terasi. S temi stoli boste lahko brez skrbi za katero koli priložnost zagotovili dovolj sedišč.

Idealna izbira za premajhne prostore in večnamensko uporabo

Naša ponudba zložljivih stolov je zelo raznolika in med njimi boste našli primerne stile tako za ljubitelje tradicionalnega kot tudi bolj sodobnega videza. Ti stoli so primerni za uporabo v različnih prostorih, kot so jedilnice, terase, balkoni ali vrtni ambienti ter zagotavljajo udoben in sproščen prostor za počitek, prehranjevanje ali klepetanje. Poleg tega so zložljivi stoli zelo vzdržljivi in imajo dolgo življenjsko dobo. So izjemno praktični in jih lahko preprosto zložite in pospravite, zavzamejo pa zelo malo prostora, bodisi za mizo ali takrat, ko jih ne potrebujete.

Praktičnost in udobje v enem izdelku

Če mislite, da so le praktična in priročna rešitev, se zagotovo motite, saj lahko poleg tega nudijo tudi izjemno udobje. Oblikovani so tako, da nudijo dobro oporo in stabilnost, hkrati pa so privlačni na pogled. Zložljivi stoli so zato zelo priljubljeni, saj združujejo vse prednosti običajnih stolov na štirih nogah, obenem pa so še zložljivi. Lahko so tudi oblazinjeni, kar zagotavlja še boljše udobje. Nekateri imajo naslonjala za hrbet, ki vam omogočajo, da se naslonite nazaj in si vzamete trenutek za oddih, medtem ko nekateri nudijo tudi oporo za roke, ki zagotavljajo še večjo udobnost in sprostitev. Pri nas vam zagotavljamo, da bodo vaši stoli udobni in prijetni za uporabo.

Pri izdelavi naših zložljivih stolov uporabljamo les kot osnovni material za ogrodje, ki je tradicionalen in naraven material, ki ga človeštvo uporablja že tisočletja. Les je vse bolj cenjen zaradi svojih naravnih lastnosti, saj je lahek, hkrati obstojen in trpežen ter ima edinstven občutek topline in domačnosti, ki ga drugi materiali ne morejo ponuditi. Poleg tega pa les predstavlja tudi estetsko privlačno izbiro. Naša ponudba zložljivih stolov je zelo raznolika, vključuje popolnoma lesene zložljive stole, oblazinjene stole ter stole s sedali in naslonjali iz tkanine. Tkanina, ki se uporablja pri oblazinjenih stolih, diha in je zračna, zaradi česar deluje blagodejno na telo, obenem pa predstavlja tudi lep in dekorativen detalj v vašem domu.

Prihranite prostor in čas s praktičnimi zložljivimi stoli za vaš dom

Stoli predstavljajo pomemben kos pohištva v vsakem domu, vendar pa lahko njihova velikost predstavlja težavo, še posebej, če jih ne uporabljamo vsak dan ali za posebne priložnosti. Zložljivi stoli so odlična rešitev, saj jih lahko enostavno in hitro zložite ter pospravite v zaboj ali škatlo. Omogočajo vam prihranek prostora, saj jih lahko shranite v omaro ali v katerikoli drug prostor. Poleg tega so lahki in preprosti za prenos in transport. Zaradi tega jih lahko zložite v prtljažnik vašega avtomobila in jih odpeljete na oddih, hkrati pa jih lahko enostavno prenašate na kratke razdalje brez dodatnih težav.

Kako izbrati zložljive stole za popestritev ambienta v vašem domu ali na prostem?

Zložljivi stoli so izjemno praktični in uporabni, še posebej ko organizirate piknik ali želite uživati na svojem balkonu ali vrtu. Izbira takšnih stolov je danes zelo velika in priporočljivo je premisliti, zakaj bi jih potrebovali, saj se razlikujejo po namenu uporabe. Čeprav so mnogi še vedno v izvedbi lesenih palic s vijaki, pa so sodobni stoli veliko več kot to. Tako lahko na primer najdete takšne, ki imajo retro videz in so primerni za svečano okrašeno večerjo ali pa takšne, ki so kot nalašč za druženje na višjem nivoju. Lahko ste prepričani, da izbrani stoli ne bodo ustvarjali vtisa cenenosti ali preprostosti. Poleg tega lahko poiščete posebne nasvete za izbiro in uporabo zložljivih stolov, ki vam bodo zagotovo v pomoč.

6 nasvetov, ki jih je dobro poznati pred izbiro vaše nove postelje

6 nasvetov, ki jih je dobro poznati pred izbiro vaše nove postelje

Po napornem dnevu se vsi (ali pa vsaj velika večina) želimo zgolj uležati v posteljo in trdno zaspati, v najbolj idealnem primeru vse tja do jutranjih ur, brez motečih vmesnih prebujanj. Za kakovosten in udoben spanec zagotovo potrebujete kvalitetne postelje, ki so narejene po vaših željah. No, tudi primeren vzglavnik, odeja, celo pižama in atmosfera prostora igrajo pomembo vlogo pri našem spancu, a to ni tema današnjega prispevka. Raje si poglejmo, na kaj vse morate biti pozorni, preden kupite posteljo (in zakaj bi morali izbrati oblazinjeno posteljo).

Kakšne vrste postelj sploh poznamo?

Izbira je res ogromna. Na voljo so vam postelje, narejene iz najrazličnejšega lesa, kovinska postelja ali pa, najbolj razkošna, oblazinjena postelja. Potem pa so tu še različni tipi postelj, denimo zakonska postelja, klasična enojna postelja, nekoliko širša enojna postelja itd. Postelje so lahko narejene iz različnih materialov in jih najdete v različnih oblikah, tudi barve, motivi in dizajni se razlikujejo oz. so prepuščeni vaši domišljiji. Pred nakupom torej dobro preverite vso ponudbo, ki vam je na voljo in zase izberite le najboljše – v postelji namreč preživimo približno tretjino dneva, zato je njena kakovost še kako pomembna.

Kaj je dobro vedeti pred nakupom postelje?

 • Postelja je srce vaše spalnice, zato nikakor ni vseeno, kako izgleda. Od kakovosti in udobnosti ležišča je nenazadnje odvisen vaš spanec; če boste denimo izbrali premajhen postelji okvir in vam bodo noge visele čez rob postelje, se gotovo ne boste mogli dobro naspati, prav tako bo vaš spanec močno moten, če boste izbrali posteljo, ki je zelo slabe kakovosti in bo nenehno škripala pod vami,
 • Ko izbirate svojo posteljo, naj vas nič ne omejuje. Enostavno se prepustite svojim željam, občutkom itd., saj boste vi tisti, ki bo spal v določeni postelji in ne kdo drug,
 • Razmislite o tem, kaj vse nameravate početi v postelji. Če zvečer zelo radi berete, potem je smiselno, da si omislite oblazinjeno posteljo, ki ima prijetno mehko naslonjalo, kar bo preprečilo bolečine v vratu in hrbtu,
 • Zelo pomembno je tudi, da pred nakupom izmerite, koliko prostora imate v spalnici, da se ne bo potem zgodilo, da boste kupili preveliko posteljo in je ne boste mogli nikamor dati,
 • Pred nakupom primerjajte cene različnih ponudnikov, saj se te lahko nekoliko razlikujejo in gotovo si ne želite, da bi enkrat od prijatelja izvedeli, da je on enako posteljo kot je vaša kupil za pol manj denarja in
 • Razmislite o tem, kakšna postelja (material, vzorci, dizajn itd.) se bo najbolje »vklopila« v ambient spalnice. To je še posebej pomembno pri oblazinjenih posteljah, ki jih najdete v najrazličnejših barvah, vzorcih, dizajnih.

Za konec še nekaj o oblazinjenih posteljah

Oblazinjena postelja vam nudi neverjetno udobnost in mehkobo, najboljše pri vsem pa je, da lahko prevleke enostavno snamete in operete v pralnem stroju. Tako lahko v postelji počnete karkoli, celo otroci lahko kaj načečkajo gor, tudi če se vam polije borovničev sok ne bo nič narobe, saj se bodo vsi madeži izprali. Oblazinjena postelja je nekoliko višja, kar je dobra novica za vse, ki imate težave z bolečinami v hrbtu, saj boste veliko lažje vstali. Na voljo so vam v različnih dimenzijah, zato so primerne za vsakogar, lahko so enojne ali pa zakonske. Oblazinjene postelje so v Evropo sicer prišle šele nedolgo nazaj, a so nas s svojo eleganco in udobjem v hipu začarale. Izberite elegantno posteljnino in minimalističen slog ostalega pohištva v spalnici in ustvarili si boste popoln kotiček za spanje.

Izbira postelje je torej še kako pomembna za kakovosten spanec, zato se morate pred nakupom dobro pozanimati o vseh detajlih in lastnostih različnih postelj. Cena naj bo pri izbiri drugotnega pomena – bolje je odšteti nekoliko več, kot pa celo življenje prespati v nekakovostni postelji, na kateri se nikoli ne naspite. Oblazinjena postelja vam bo nudila veliko udobja, ima tudi kar nekaj drugih odličnih lastnosti, vsekakor pa se morate sami odločiti, kaj je tisto, kar pri postelji potrebujete.

Kakšne možnosti prilagoditev vse imamo pri nakupu pisarniškega stola?

Kakšne možnosti prilagoditev vse imamo pri nakupu pisarniškega stola?

Današnji način življenja je bistveno drugačen, kot je bil nekoč. Včasih je bil delavnik jasno določen, popoldnevi so bili rezervirani za družine … Danes pa ljudje velik del dneva preživimo v službah, kjer večinoma sedimo. Ravno zaradi tega je še toliko bolj pomembno, da imamo kvaliteten pisarniški stol, ki nam bo olajšal dolgotrajno sedenje. Tako bomo delo opravili lažje, hitreje in bolj kvalitetno.

Pisarniški stoli pa že dolgo niso več le navadni stoli, ki so namenjeni le za kratkotrajno sedenje. Na izbiro imate različne pisarniške stole, zato morate dobro premisliti, kateri bi bil najboljši za vas – je to morda udoben direktorski stol, ergonomsko oblikovan stol, moderen konferenčni stol, eleganten čakalniški stol … Ne glede na to, kakšen stol boste izbrali imejte v mislih, da boste na njem preživeli veliko časa, zato mora biti udoben in nuditi vso potrebno oporo.

Kakšni pisarniški stoli so najboljši in na kaj moram biti pri nakupu pozoren?

Že prej smo našteli nekaj vrst pisarniških stolov, tu pa vam bomo predstavili nekaj lastnosti oziroma dodatkov, ki vam lahko pri pisarniškem stolu pridejo prav. Ergonomski pisarniški stoli so gotovo najboljša izbira za dolgotrajno sedenje, saj  nudijo ustrezno oporo na kritičnih mestih. Pri navadnih pisarniških stolih nas namreč zaradi nezadostne podpore kmalu začne boleti hrbet ali križ, kar pa lahko tekom let pripelje do resnejših zdravstvenih težav. Ergonomski pisarniški stoli pa se prilagajajo vašemu telesu, sedež in naslonjalo pa si lahko nastavite po višini, globini in nagibu. Nudijo vam tudi ledveno oporo.

Pomembni dodatki, ki vas spodbujajo k pravilni drži telesa so tudi naslonjala za roke, naslon za glavo, pomik sedišča in podobno. Modernejši stoli imajo mrežasto hrbtišče, ki omogoča večjo zračnost vašega hrbta, bolj se prilegajo hrbtenici in ji nudijo dobro oporo.

Pri kupovanju pisarniškega stola bodite pozorni tudi na material iz katerega je stol narejen. Dober pisarniški stol mora biti iz takega materiala, ki je kos vsem izzivom in ki se ne bo uničil že po enem letu uporabe. Stoli so tako največkrat narejeni iz mešanih materialov – podnožje je kovinsko (les in plastika ne bi zdržala obremenitve), sedalo in naslonjala so oblazinjena, ročaji in morebitni dodatki pa so plastični.

Pisarniški stoli po vaši meri

Pisarniški stol mora biti prilagojen vsakemu uporabniku posebej. Logično je, da ne more nekdo, ki je visok 180 centimetrov uporabljati stola nekoga, ki je velik 160 centimetrov, saj njegova funkcionalnost ne bo enaka, največji problem pa je, da bo hrbtenica zelo trpela. Pisarniški stol mora biti prilagojen tudi glede na težo posameznika, zato izberite takega, ki se bo prilegal vaši postavi.

Da bo pisarniški stol dobro opravljal svojo funkcijo, si morate nastaviti višino sedala tako, da imate ob sedenji stopala na tleh, goleno in stegno pa naj bosta v pravokotnem položaju. Tudi dodatki, kot na primer naslon za glavo, so nepogrešljivi, saj nudijo dodatno oporo vretencem, ki so zelo občutljiva in lahko hitro začutimo bolečino.

Seveda pa morajo biti pisarniški stoli tudi lepi na pogled. Na voljo imate veliko različnih modelov v najrazličnejših barvah, zato lahko izbiro stola kombinirate z ostalim pohištvom oziroma barvami v vaši pisarni. Ustvarite si prijeten kotiček, v katerem boste z veseljem opravljali svoje delo in tako vam bo čas hitreje minil.

Pravilna izbira pisarniških stolov je zelo pomembna, zato se morate pri tem držati nekaj nasvetov. Predvsem se morate najprej vprašati, komu bo stol namenjen. Stol morate izbrati individualno zase, saj se lahko sodelavčev stol precej razlikuje od vaših potreb. Pisarniški stoli naj dodajo tisto končno piko na i ambientu vaše pisarne. Z lepo urejenim prostorom bo delo lažje, tudi stranke se bodo pri vas počutile bolj udobno.

Pisarniški stoli naj bodo torej skrbno izbrani, saj na njih preživimo kar velik del časa. Nuditi morajo vso potrebno oporo, saj se lahko v nasprotnem primeru hitro pojavijo bolečine, ki nam bodo preprečile, da bi delo opravili kvalitetno.

Kakšne težave lahko imate, če se odločite za nakup vzmetnice, ki vam osebno ne ustreza najbolje?

Kakšne težave lahko imate, če se odločite za nakup vzmetnice, ki vam osebno ne ustreza najbolje?

Se zjutraj zbujate čemerni in betežni, imate občutek, da se niste dobro naspali, morda vas boli celo telo ali pa vas pestijo kakšne druge podobne težave? Vzrok je morda nekakovostna vzmetnica, ki vam lahko povzroči tudi resne zdravstvene težave. Če se želite zares dobro naspati morate najprej poskrbeti za vzmetnico, ki vam bo kar najbolje odgovarjala – nekateri prisegajo na trde vzmetnice, ki se ne ugrezajo, spet drugi imajo raje prijetno mehke vzmetnice, tretji pa izberejo nekakšno vmesno varianto. A to še ni vse – za dober in kakovosten spanec potrebujete še mehko in dišečo posteljnino, udobno pižamo in seveda primeren ambient v sobi (preveč svetlobe lahko moti vaš spanec). Če boste poskrbeli za vse našteto, bodo neprespana jutra kmalu preteklost, zbujali pa se boste polni energije in dobre volje. Pa lahko noč!

Kako torej izbrati najboljšo vzmetnico zase

Kot že omenjeno, morate v prvi vrsti poskrbeti za pravo trdoto ležišča, prav tako bodite pozorni na vse tehnične detajle, denimo, kako veliko vzmetnico potrebujete oz. kako veliko posteljo imate, bo zadostovala vzmetnica za običajno enojno posteljo, morda imate tiste nekoliko širše postelje in torej rabite tudi širše vzmetnice ipd.

Vzmetnica v prvi vrsti vpliva na vaš spanec, seveda pa ima velik vpliv tudi na vaše zdravje, torej na zdravje hrbtenice in križa. Če se ne želite neprestano zbujati in zjutraj imeti bolečega križa oz. hrbtenice, potem morate izbrati vzmetnico, ki se bo popolnoma prilegala liniji vaše hrbtenice in to ne glede na položaj, v katerem spite. Seveda k temu sodi tudi primeren vzglavnik, ki bo poskrbel za linijo vašega vratu, a to ni tema tega prispevka.

Air System je ključ do dobrega spanca

Se sprašujete, kje hudiča naj najdete vzmetnico, ki bo kot ulita vaši hrbtenici oz. križu? Odgovor je preprost – posezite po vzmetnicah, ki imajo »vgrajen« aktivni zračni sistem Air System. Ta se namreč popolnoma prilega fiziološkim krivuljam same hrbtenice, kar vam omogoča, da svoje telo ohranjate v pravilni telesni drži tudi takrat, ko spite. Glavni namen tovrstnega aktivnega zračnega sistema je, da vam omogoča podaljšanje hrbtenice med nočnim počitkom, sproži koristne rehidracije medvretenčnih ploščic in ohranja zdravo hrbtenico. Na voljo so vam vzmetnice z aktivnim zračnim sistemom Air System in pa vzmetnice Aktivna regeneracija z aktivnim zračnim sistemom Air System.

Aktivni zračni sistem Air System

Vzmetnica, ki vsebuje tovrstni aktivni zračni sistem je sestavljena iz štirih plasti, ki so v sinergiji (torej sodelujejo, se dopolnjujejo v svojem delovanju). Najprej je dodana spominska pena iz mikro kapsul iz gela, ki prispeva k občutku svežine na vzmetnici. Sledi spominska pena z mikro masažnim učinkom, ki izboljša cirkulacijo in pomaga hrbtenici, da zavzame pravilen položaj, popolno prilagodljivost na različne dele telesa pa omogoča tudi nosilna struktura, ki je iz samostojnih kock. Sama nosilna stran je anatomska penasta stran s sedmimi ločenimi območji, ki se prilagajajo telesu in omogočajo pretok zraka.

Aktivna regeneracija Air System

Tovrstne vzmetnice so sestavljene iz treh plasti, ki so prav tako v sinergiji. Spominska pena poskrbi za to, da vaša hrbtenica zavzame naraven položaj, kapsule iz gela pa vpijajo toploto in dajo občutek svežine. Nosilna struktura je tudi tu iz samostojnih kock in omogoča prilagodljivost na različne dele telesa, prav tako je tu nosilna stran iz anatomske pene.

V obeh tipih vzmetnic boste našli srebrno protistresno tkanino z zračnim sistemom ASAA, ki zmanjša ali odpravi elektrostatične in elektromagnetne tokove iz ležišča in deluje naravno protibakterijsko.

Kakovostna vzmetnica, ki se popolnoma prilega vaši hrbtenici in vašim potrebam je torej ključ do kakovostnega spanca. V nasprotnem primeru se boste zbujali neprespani, betežni, vse vas bo bolelo, dolgoročno pa si s slabimi vzmetnicami uničujete hrbtenico in križ.

7 nasvetov, kako izbrati najbolj primerno sedežno garnituro!

7 nasvetov, kako izbrati najbolj primerno sedežno garnituro!

Se tudi vam zdi, da vaša sedežna garnitura ni več taka, kot je bila včasih? Imate občutek, da se na njej ne morete udobno namestiti, da vas neprestano nekaj špika v rebra? Potem je skrajni čas, da si omislite novo sedežno garnituro, ki bo udobna in prijetna in na kateri boste želeli preživeti dolge večere v družbi partnerja, prijateljev ali pa sami. Ker pa je tako sedežno garnituro kar težko najti, vam v tem blogu podajamo sedem nasvetov, kako se lotiti izbire sedežne garniture.

Sedežne garniture – prostor miru, sproščenosti in ustvarjalnosti

Sedežne garniture so zagotovo obvezen del vsake dnevne sobe. V bistvu so skorajda njen osrednji element. Na njej si lahko po koncu napornega dneva odpočijemo, lahko priredimo prijetno in sproščeno druženje s prijatelji, sorodniki, znanci, lahko predstavljajo prostor našega umetniškega ustvarjanja (pisanja poezije, blogov, risanja …), na njih lahko opravljamo službene klepete, otroci se lahko na njih igrajo itd. Za nepogrešljive se izkažejo ob deževnih popoldnevih, ko se lahko na njih udobno namestimo, preberemo kakšno dobro knjigo ali pogledamo serijo ter uživamo v brezdelju.

Sedežne garniture moramo ravno zaradi zgoraj naštetih stvari izbrati skrbno in pametno, saj gre za dolgoročno naložbo v naše stanovanje in je najbrž nimamo namena menjati že po nekaj letih. Da boste pri nakupu sedežne garniture vedeli, na kaj morate biti še posebej pozorni, je tu nekaj nasvetov.

Nasveti za izbiro prave sedežne garniture

Oblika garniture: ko se odločate za obliko sedežne garniture morate imeti v mislih, kam jo boste umestili. Če imate veliko prostora je smiselno, da izberete kotno sedežno garnituro (lahko tudi dvo- ali trosed, ki ju kombinirate s fotelji, a pri tem pazite, da se barve med seboj ne bodo preveč teple), v primeru stiske s prostorom pa se je bolje zadovoljiti z dvosedom ali foteljem.
Velikost garniture: velikost igra pomembno vlogo pri izbiri garniture. Povsem iz praktičnega vidika je najbrž vsakemu logično, da prevelike garniture ne bo mogel dobiti v dnevno sobo, zato najprej izmerite, kako velika garnitura bi še ustrezala prostoru. Velikost garniture je dalje odvisna tudi od števila družinskih članov in podobnih stvari. Če ste sami, vam bo morda fotelj ali dvosed, ki se lahko raztegne v dodatno posteljo čisto dovolj, če pa imate otroke, potem boste morali izbrati večjo sedežno garniture, da bo na njej vsak našel svoj prostor.
Barva garniture: pri izbiri barve ne gre le za vaš okus, ampak tudi za to, kako se bo sedežna garnitura umestila v prostor. Priporočljivo je, da se ujema z ostalim pohištvom, lahko pa po svoji barvi izstopa, a potem naj bo ostalo pohištvo v bolj nevtralnih barvah. Svetle garniture vam odsvetujemo v primeru, da imate majhne otroke, saj se madeži na svetlih barvah zelo poznajo.
Material garniture: tekstil ali usnje? Usnjene garniture veljajo za sinonim prestiža in elegance, so obstojne, trpežne in enostavne za čiščenje ter ne vpijajo vonja ali pršic. Tiste iz tekstila so mehke in tople, prevleko pa lahko kadarkoli odstranite in jo operete v pralnem stroju. Odločitev je vaša.
Namembnost: koliko časa boste preživeli na sedežni garnituri? Jo boste uporabljali le za počitek, boste na njej veliko ustvarjali, bodo na njej velikokrat prenočili vaši prijatelji? Ko si boste odgovorili na ta vprašanja, boste tudi vedeli, kakšno sedežno garnituro bi morali imeti.
Osebni okus: kakšen stil vam je všeč? Ste bolj za tradicionalen ali moderen slog? Uživate v eleganci, ali vam je dovolj le udobje?
– Ko ste obkljukali vse do zdaj naštete stvari je čas, da razmislite še o dodatkih, ki bodo krasile vašo sedežno garnituro. Kupite lepe okrasne blazine, odeje in vzglavnike, kakšno preprogo in klubsko mizico, stenske dekoracije … Uporabite svojo domišljijo in si pričarajte lep kotiček za sproščanje.

Sedežne garniture predstavljajo kraj, kjer preživimo kar veliko časa, zato morajo biti udobne, prijetne in kakovostne. Če vam nobena sedežna garnitura v salonu ni najbolj všeč, potem lahko naročite tudi sedežno garnituro po meri in si tako sami ustvarite svoje razkošje.  Politika piškotkov

  To spletno mesto uporablja piškotke.

  Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

  Kliknite za več informacij o piškotkih.