Se zjutraj zbujate čemerni in betežni, imate občutek, da se niste dobro naspali, morda vas boli celo telo ali pa vas pestijo kakšne druge podobne težave? Vzrok je morda nekakovostna vzmetnica, ki vam lahko povzroči tudi resne zdravstvene težave. Če se želite zares dobro naspati morate najprej poskrbeti za vzmetnico, ki vam bo kar najbolje odgovarjala – nekateri prisegajo na trde vzmetnice, ki se ne ugrezajo, spet drugi imajo raje prijetno mehke vzmetnice, tretji pa izberejo nekakšno vmesno varianto. A to še ni vse – za dober in kakovosten spanec potrebujete še mehko in dišečo posteljnino, udobno pižamo in seveda primeren ambient v sobi (preveč svetlobe lahko moti vaš spanec). Če boste poskrbeli za vse našteto, bodo neprespana jutra kmalu preteklost, zbujali pa se boste polni energije in dobre volje. Pa lahko noč!

Kako torej izbrati najboljšo vzmetnico zase

Kot že omenjeno, morate v prvi vrsti poskrbeti za pravo trdoto ležišča, prav tako bodite pozorni na vse tehnične detajle, denimo, kako veliko vzmetnico potrebujete oz. kako veliko posteljo imate, bo zadostovala vzmetnica za običajno enojno posteljo, morda imate tiste nekoliko širše postelje in torej rabite tudi širše vzmetnice ipd.

Vzmetnica v prvi vrsti vpliva na vaš spanec, seveda pa ima velik vpliv tudi na vaše zdravje, torej na zdravje hrbtenice in križa. Če se ne želite neprestano zbujati in zjutraj imeti bolečega križa oz. hrbtenice, potem morate izbrati vzmetnico, ki se bo popolnoma prilegala liniji vaše hrbtenice in to ne glede na položaj, v katerem spite. Seveda k temu sodi tudi primeren vzglavnik, ki bo poskrbel za linijo vašega vratu, a to ni tema tega prispevka.

Air System je ključ do dobrega spanca

Se sprašujete, kje hudiča naj najdete vzmetnico, ki bo kot ulita vaši hrbtenici oz. križu? Odgovor je preprost – posezite po vzmetnicah, ki imajo »vgrajen« aktivni zračni sistem Air System. Ta se namreč popolnoma prilega fiziološkim krivuljam same hrbtenice, kar vam omogoča, da svoje telo ohranjate v pravilni telesni drži tudi takrat, ko spite. Glavni namen tovrstnega aktivnega zračnega sistema je, da vam omogoča podaljšanje hrbtenice med nočnim počitkom, sproži koristne rehidracije medvretenčnih ploščic in ohranja zdravo hrbtenico. Na voljo so vam vzmetnice z aktivnim zračnim sistemom Air System in pa vzmetnice Aktivna regeneracija z aktivnim zračnim sistemom Air System.

Aktivni zračni sistem Air System

Vzmetnica, ki vsebuje tovrstni aktivni zračni sistem je sestavljena iz štirih plasti, ki so v sinergiji (torej sodelujejo, se dopolnjujejo v svojem delovanju). Najprej je dodana spominska pena iz mikro kapsul iz gela, ki prispeva k občutku svežine na vzmetnici. Sledi spominska pena z mikro masažnim učinkom, ki izboljša cirkulacijo in pomaga hrbtenici, da zavzame pravilen položaj, popolno prilagodljivost na različne dele telesa pa omogoča tudi nosilna struktura, ki je iz samostojnih kock. Sama nosilna stran je anatomska penasta stran s sedmimi ločenimi območji, ki se prilagajajo telesu in omogočajo pretok zraka.

Aktivna regeneracija Air System

Tovrstne vzmetnice so sestavljene iz treh plasti, ki so prav tako v sinergiji. Spominska pena poskrbi za to, da vaša hrbtenica zavzame naraven položaj, kapsule iz gela pa vpijajo toploto in dajo občutek svežine. Nosilna struktura je tudi tu iz samostojnih kock in omogoča prilagodljivost na različne dele telesa, prav tako je tu nosilna stran iz anatomske pene.

V obeh tipih vzmetnic boste našli srebrno protistresno tkanino z zračnim sistemom ASAA, ki zmanjša ali odpravi elektrostatične in elektromagnetne tokove iz ležišča in deluje naravno protibakterijsko.

Kakovostna vzmetnica, ki se popolnoma prilega vaši hrbtenici in vašim potrebam je torej ključ do kakovostnega spanca. V nasprotnem primeru se boste zbujali neprespani, betežni, vse vas bo bolelo, dolgoročno pa si s slabimi vzmetnicami uničujete hrbtenico in križ.    Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.