Dnevna soba je osrednji prostor vsakega doma – pa naj bo ta majhen ali prostoren. Ključno pri njenem opremljanju je zato upoštevanje določenih pravil in nasvetov, s katerimi boste ta pomemben del vašega doma opremili kar najbolj funkcionalno in stilsko dovršeno. Ideje za sodobno oblikovane dnevne sobe smo za vas pripravili tudi pri podjetju Domize. V naši ponudbi lahko najdete kakovostne pohištvene kose, ki bodo vašo dnevno sobo naredili zares posebno. Poleg tega pa tokrat z vami delimo tudi nekaj skrivnosti, ki bodo poskrbele, da boste v udobju svojega doma še rajši preživljali svoj čas.

Kraljica sodobno oblikovane dnevne sobe

Nedvomno je glavni kos vsake sodobno oblikovane dnevne sobe sedežna garnitura. Ta mora biti v prvi vrsti prilagojena samemu prostoru – tako po velikosti kot obliki. Zato vam svetujemo, da pred nakupom sedežne dnevno sobo izmerite. Kot zelo priročna se lahko izkaže tudi slika dnevnega prostora, s pomočjo katere vam bodo lahko naši sodelavci še lažje svetovali pri izbiri.

Izredno pomembna lastnost je tudi kvaliteta materialov in izdelave. Sedežna je namreč prostor, kjer si privoščimo počitek, prijetno večerno druženje ali igro z otroki. Na račun naštetih dejavnosti pa lahko hitro pride do obrab. Moderne dnevne sobe iz naše ponudbe se zato ponašajo z elegantnimi, trpežnimi in udobnimi sedežnimi garniturami.

Z vami pa delimo še en morda nekoliko manj znan detajl, ki pa bi ga sodobno oblikovane dnevne sobe vsekakor morale upoštevati. Sedežne garniture ne premikajte čisto do stene. Zakaj? S tem, ko boste sedežno pomaknili nekje 30 centimetrov od zida, bo ta postala optično globlja.

Nasveti, ki jih ne smete spregledati

Vsak med nami ve, da trajnost dosega tisto pohištvo, ki je dovolj kakovostno, ojačano in skrbno izdelano. Še vedno pa napake pogosto delamo pri samem opremljanju in umestitvi preostalega pohištva v sam dnevni prostor – omare, klubske mize in regala.

 1. Ključna je ustrezna postavitev: lahko imate še tako vrhunsko pohištvo, pa lahko ta ob napačni postavitvi izgubi ves svoj čar. Pohištvo, ki ni priročno, žal ne služi svojemu namenu. Pri opremljanju morate zato ohraniti preglednost. To storite tako, da večje kose pohištva postavite ob zid, manjše pa smiselno umestite v prostor. V dnevno sobo poskusite spustiti čim več svetlobe, ki prostor optično poveča. To pa je točno tisto, kar sodobno oblikovane dnevne sobe morajo imeti – prostornost in veliko naravne svetlobe. Konec koncev pa se boste v svetli dnevni sobi tudi veliko bolje počutili.
 2. Pravilo manj je več: v želji po popolno urejeni dnevni sobi marsikdo pogosto pretirava. Morda se dodaten stol, naslanjač ali mizica zdijo odlična ideja, vendar pa lahko hitro vodijo do prenatrpanosti prostora. Vaš korak naj ne bo oviran po nepotrebnem, zato izberite tisto dodatno pohištvo in dekor, ki bosta v vaš prostor vnesla dodatno eleganco, vendar pa ne bosta rušila funkcionalnosti samega prostora.
 3. Sledite svojemu slogu: moderna dnevna soba, rustikalno opremljena kuhinja in hodnik, opremljen z baročno oblikovanim pohištvom – ne sliši se ravno privlačno, kajne? Kombiniranje med seboj zelo različnih slogov ne bo dobro funkcioniralo. Pri urejanju svojega doma se zato držite svojega osebnega stila – če prisegate na moderno pohištvo ostrih linij, potem naj bo v istem duhu opremljena tudi vaša dnevna soba. Če ste ljubitelji minimalizma, tega ohranite v vseh prostorih vašega doma. Sodobno oblikovane dnevne sobe pa so tudi tiste, ki izražajo toplino in domačnost. To najpogosteje dosežemo z elementi v prijetni barvi vam ljubega lesa in oblazinjenim pohištvom v nežnih barvah tkanine.

Pomoč strokovnjakov

Pri podjetju Domize opremljanje jemljemo zelo resno – nenazadnje vam pomagamo pri urejanju vašega doma, ki vam veliko pomeni. Ta namreč predstavlja prostor, kjer se združuje celotna družina, se druži s prijatelji ali pa je preprosto mesto, ki vam nudi zavetje in varnost. Zato vam nudimo le najboljše pohištvene kose, ki vas bodo preprosto pustili brez besed.  Politika piškotkov

  To spletno mesto uporablja piškotke.

  Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

  Kliknite za več informacij o piškotkih.