Sodoben način dela nas sili, da večino svojega službenega časa preživimo v sedečem položaju. Dolgotrajno sedenje in nepravilna drža pa močno vplivata na naše zdravje in počutje. Rešitev za nastali problem so kakovostni ergonomski pisarniški stoli. Z njihovo pomočjo lahko namreč bistveno vplivate na kvaliteto vašega dela v pisarni, posledično pa tudi na vaše počutje. V podjetju Domize smo zato za naše stranke pripravili pestro ponudbo ergonomsko oblikovanih pisarniških stolov. Ker pri svojem delu stavimo le na vrhunske izdelke, smo prepričani, da vas bodo naši ergonomski pisarniški stoli zagotovo navdušili in vam povrnili veselje do dela za pisarniško mizo.

Lastnosti najboljših ergonomskih pisarniških stolov

Ergonomski pisarniški stoli, ki se ponašajo z najvišjo stopnjo kvalitete, vam zagotavljajo pravilno in udobno sedenje med delom v sedečem položaju. Le na tak način bo vaše delo kar najbolj funkcionalno, udobno in nenazadnje tudi zdravo. Domov boste prihajali spočiti, bolečine v hrbtenici pa bodo le še preteklost.

Pisarniški stol, ki se ponaša z oznako ‘ergonomski’, mora biti izdelan tako, da upošteva vsa načela človeške anatomije. Le tako namreč lahko nudi dovolj dobro oporo hrbtenici, ledvenemu delu in vratu. Kot verjetno tudi sami že veste, so ravno to tisti kritični deli telesa, ki ob sedenju najbolj trpijo. Glavni cilj, ki ga morajo doseči ergonomski pisarniški stoli, je torej, da te dele telesa kar se da razbremenimo.

Napotki, ki jih upoštevajte pri nakupu

A vsak pisarniški stol ni najboljša izbira, zato se za nakup odločite pri preverjenemu in izkušenemu ponudniku, ki vam bo znal tudi svetovati. Za vas smo pripravili nekaj praktičnih napotkov, ki vam bodo pomagali pri izbiri najboljšega ergonomskega pisarniškega stola:

 • ergonomski pisarniški stoli vam morajo omogočati nastavitev višine sedenja. Višina stola mora biti prilagojena višini mize in človeku, ki na tem stolu sedi. Pozorni morate biti na vaš položaj med sedenjem – noge morajo biti v kolenih upognjene pod pravim kotom, stopala pa v celoti na tleh.
 • Najbolj kakovostni pisarniški stoli omogočajo tudi nastavitev globine sedišča. Ta lastnost je zelo pomembna, saj vam omogoča sedenje v pravilni poziciji, ne preblizu in ne predaleč od roba stola.
 • Nadvse priporočljivo je izbrati pisarniški stol, ki ima možnost nastavitve višine naslonjala za hrbet. Tako boste lahko stol popolnoma prilagodili svoji višini in drži. Vaše telo vam bo več kot hvaležno, saj bo dobilo najbolj optimalno oporo, predvsem v ledvenem delu, ki je med sedenjem maksimalno obremenjen.
 • Prav tako pa je za popolno sedenje ključno tudi naslonjalo za roke To mora biti nastavljivo vsaj po višini, najbolj dovršeni pisarniški stoli pa omogočajo njihovo nastavitev tudi po globini. Se sprašujete zakaj bi naslonjalo za roke sploh imelo tako pomembno funkcijo? Pravilna drža vaših rok bistveno sprosti ramenski obroč, kar prispeva k bolj pravilni drži.

Ponudba, ki očara

V našem pohištvenem salonu se, poleg vrhunske kvalitete pohištva in opreme, trudimo zadovoljiti najrazličnejšim okusom. Naši ergonomski pisarniški stoli zato obstajajo v najrazličnejših izvedbah, barvah, oblikah in materialih, ki navdušijo še tako zahtevnega kupca.

Izbirate lahko med različnimi vrstami pisarniških stolov, ki vam bodo znatno olajšali dolgotrajno sedenje:

 • direktorski stoli, ki se ponašajo z najbolj ekskluzivnimi materiali,
 • operativni stoli, primerni za udobno in pravilno sedenje v pisarni,
 • konferenčni stoli, ki so prilagojeni za uporabo v dvoranah in konferenčnih dvoranah. Temu primerno so tudi praktično zasnovani in jih lahko zložite,
 • čakalniški stoli, na katerih bodo lahko na vas počakali poslovni partnerji ali stranke.

Ne glede na to, kateri ergonomski pisarniški stol boste izbrali, pa vam polagamo na srce, da svojemu telesu omogočite dovolj gibanja. Neodvisno od kvalitete vašega delovnega stola poskušajte z njega vstati vsako uro in se sprehoditi. Tako boste kar najbolj učinkovito poskrbeli za svoje zdravje – to namreč ni samoumevno, zato nanj nikakor ne pozabite. Tudi med sedenjem.  Politika piškotkov

  To spletno mesto uporablja piškotke.

  Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

  Kliknite za več informacij o piškotkih.