Pri izbiri ustrezne vzmetnice morate poleg dimenzije vzmetnic upoštevati kar nekaj stvari. Najprej upoštevajte svoj položaj za spanje. Če spite na boku, si boste želeli mehkejše ležišče, ki se bo prilagodilo vašemu telesu. Če spite na hrbtu ali trebuhu, si želite trše ležišče. Drugič, upoštevajte svojo težo. Težje osebe bodo potrebovale trše ležišče, ki bo podpiralo njihovo telo, medtem ko bodo lažje osebe potrebovale mehkejše ležišče. Tretjič, upoštevajte morebitne zdravstvene težave, na katere bi lahko vplivala izbrana vrsta vzmetnice. Če imate na primer bolečine v hrbtu, boste potrebovali ležišče, ki zagotavlja dobro oporo. Na koncu si vzemite čas in preizkusite različne vzmetnice v trgovini, preden jih kupite. Tako boste prepričani, da ste izbrali pravo vzmetnico za svoje potrebe.

Kako izbrati pravo vzmetnico?

Pri izbiri pravega materiala za vzmetnico je treba upoštevati več dejavnikov. Prvi je čvrstost. Nekateri ljudje imajo raje mehkejše ležišče, medtem ko imajo drugi raje trše. Izbirate lahko tudi med različnimi vrstami materialov. Spominska pena je na primer znana po tem, da je zelo udobna in podporna. Druge priljubljene možnosti so ležišča iz lateksa in vzmetnice z notranjim vzmetenjem. Drugi dejavnik, ki ga je treba upoštevati, je cena. Cena vzmetnic se lahko giblje od sto evrov do nekaj sto evrov. Pomembno je, da najdete takšno, ki bo ustrezala vašemu proračunu in zagotavljala funkcije, ki jih potrebujete.

Dimenzije vzmetnic so pomembne za kvaliteten spanec

Pri iskanju popolnega ležišča so pomemben dejavnik dimenzije vzmetnic. Vzmetnice so na voljo v različnih dimenzijah, glede na to ali so za enojne postelje, za dvojne postelje ali za zakonske postelje. Točne dimenzije vzmetnic si lahko ogledate v nadaljevanju, da boste lažje izbrali pravo za svoje potrebe. Običajne dimenzije vzmetnic za enojne postelje so 80 x 190 cm, 80 x 200 cm, 90 x 190 cm, 100 x 190 cm in 100 x 200 cm. Dimenzije vzmetnic za večje dvojne postelje so 120 x 190 cm, 120 x 200 cm, 140 x 190 cm, 140 x 200 cm, 160 x 190 cm in 160 x 200 cm. Tipične dimenzije vzmetnic za zakonsko posteljo so 180 x 190 cm, 180 x 200 cm in 200 x 200 cm. Poleg tradicionalnih velikosti vzmetnic je v prodaji v Sloveniji na voljo tudi nekaj nestandardnih velikosti. Dimenzije vzmetnic nestandardnih velikosti so 110 x 190/200 cm, 130 x 190/200 cm in 150 x 190/200. Če niste prepričani, kakšno velikost vzmetnice potrebujete, se je vedno najbolje posvetovati s prodajalcem ali drugim strokovnjakom, ki vam bo pomagal sprejeti najboljšo odločitev.

Kako izbrati pravo posteljo in vzmetnico?

Pri izbiri prave velikosti postelje je treba upoštevati nekaj stvari. Najprej se morate prepričati, da bo postelja ustrezala vaši spalnici. Drugič, upoštevati morate, kako spite. Nazadnje morate upoštevati svoj proračun. Podrobneje si oglejmo vsakega od teh dejavnikov: pomembno je, da izberete ležišče, ki bo primerno veliko za vašo spalnico. Obstajajo trije različni položaji pri spanju: na boku, na trebuhu in na hrbtu. Ljudje, ki spijo na boku, potrebujejo ležišče, ki je mehko, da se v njem lahko pogreznejo njihovi boki in ramena. Ljudje, ki spijo na trebuhu, potrebujejo tršo vzmetnico, da bo njihova hrbtenica ostala v ravnovesju. Ljudje, ki spijo na hrbtu, potrebujejo srednje trdo vzmetnico, da bo njihova hrbtenica ostala podprta. Zdaj, ko poznate različne dejavnike, ki jih je treba upoštevati pri izbiri postelje in vzmetnice, je čas, da začnete nakupovati! Ne pozabite na te dejavnike in zagotovo boste našli popolno ležišče za svoje potrebe. Niste prepričani, katera vzmetnica je prava za vas? Naši strokovnjaki so vam na voljo za pomoč. Pokličite nas ali nam pošljite e-poštno sporočilo in z veseljem vam bomo pomagali najti popolno ležišče za vaše potrebe.    Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.