Izbira sedežne garniture ni najlažja naloga, še posebej, ker jo najdemo v dnevni sobi, ki je osrednji prostor našega domovanja. In poleg tega, da se stilsko in barvno prilega v prostor, je pomembno tudi, da je udobna za sedenje in funkcionalna za uporabo. Dandanes lahko izbiramo že med mnogimi različnimi oblikami sedežnih garnitur in tako najdemo takšno, ki bo primerne za vaš dom. Tu je odvisno predvsem, kakšno sedežno garnituro iščete glede na vaš dom in vaše želje.

Kakšna sedežna garnitura je prava zame?

Vsak ima približno predstavo o svoji idealni sedežni garnituri, pri končni izbiri pa je treba upoštevati nekatere dejavnike. Na začetku je treba premisliti o velikosti sedežne garniture. Treba je upoštevati število oseb v gospodinjstvu in dejansko velikost prostora, kjer bo postavljena sedežna garnitura.

Število oseb v gospodinjstvu je pomembno predvsem zato, da kupite sedežno garnituro, kjer bodo vsi lahko udobno sedeli. Če je sedežna garnitura premajhna, lahko pride do slabe volje in smiselno je kupiti malenkost večjo sedežno garnituro, če to prostor dopušča.

Potem je tu umestitev sedežne garniture v prostor. Še vedno je treba pustiti prostor za police, omare ali kavne mizice. Poleg tega je treba pustiti dovolj prostora za dodaten stol in nenazadnje poskrbeti za to, da gibanje ni omejeno. Prevelika sedežna garnitura lahko optično pomanjša prostor, premajhna pa se tako rekoč izgubi v prostoru. Tistim, ki jim prostor dopušča večje dimenzije sedežnih garnitur, imajo več izbire v smislu oblik in se tako lahko namesto za dvosed ali trosed odločijo za sedežno garnituro v obliki črke L s počivalnikom.

Usnje ali tkanina?

Oboje, usnje in tkanina, ima svoje prednosti in slabosti. Usnje je še vedno priljubljen material za sedežne garniture. Odlikujeta ga kakovost in dolga življenjska doba. Usnjena sedežna garnitura se ne uniči zlahka in še dolgo ohranja barvo, kot je bila na začetku. To pa ne pomeni, da je tkanina slaba izbira za sedežno garnituro. Sedežne garniture Domize so namreč izdelane iz tkanine, ki ne vpija tekočine in madežev in imajo zato prav tako zavidljivo dolgo življenjsko dobo.

Potem pa je tu še videz sedežnih garnitur. Usnjene sedežne sporočajo večno eleganco in so morda med vsemi najbolj cenjene. Z usnjeno sedežno garnituro ne morete zgrešiti in pri nas lahko najdete res veliko različnih modelov, med katerimi boste zagotovo našli pravega. Če pa imate hišne ljubljenčke, otroke ali pa vam usnje ne odgovarja, pa je sedežna garnitura iz tkanine prava izbira za vas.

Sedežna garnitura in njena funkcionalnost

Sedežna garnitura se večkrat uporablja tudi kot dodatno ležišče, pa naj bo to le za popoldanski spanec ali obisk prijateljev. Zato je dobro že vnaprej misliti tudi na dodatno funkcionalnost sedežne garniture. Tako je izbira raztegljive sedežne lahko dobra odločitev. Raztegljiva sedežna garnitura ima kvalitetno vzmetnico že priloženo in pride v različnih dimenzijah, tako v obliki dvoseda, troseda, kot tudi v obliki črke L. In čeprav ima lahko sedežna garnitura že v osnovi počivalnik in je dovolj široka za eno osebo, se to ne more primerjati z dodatnim ležiščem. Takšna sedežna garnitura je primerna za vse, ki imajo stisko s prostorom, kot tudi za lastnike počitniških stanovanj, saj na ta način brez težav dodajo še eno ležišče.

Oblika in barva sedežne garniture

Poleg materiala sta oblika in barva pomembni vizualni lastnosti garniture. Pri nas lahko med drugim izbirate med dvosedi, trosedi in sedežnimi garniturami s počivalnikom različnih dimenzij. Lahko se odločite tudi za kombinacijo dveh različnih oblik, saj je možna tudi izdelava po meri. Pri sedežni garnituri za piko na i poskrbi barva. Iz katalogov barv lahko izberete barvo sedežne garniture, ki bi se po vašem mnenju najbolj prilegala v vašo dnevno sobo. V primeru, da se ne morete odločiti, ali pa potrebujete nasvet pri izbiri sedežne, pa vam naši strokovnjaki z veseljem pomagajo.    Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.