Iščete udoben in kakovosten pisarniški stol? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem ste na pravem mestu, saj so pri nas med drugim doma tudi kakovostni, udobni in trendi pisarniški stoli. V ponudbi imamo pisarniške stole, ki so primerni tako za uporabo na delovnem mestu kot v udobju domačega okolja. A kako izbrati najbolj primeren pisarniški stol zase v tako pestri ponudbi? Vse vam razkrijemo v nadaljevanju.

Ker na vse več delovnih mestih večino časa presedimo, je pomembno, kje in kako sedimo. Zato v naslednjih vrsticah po korakih opišimo, kako izbrati primeren, kakovosten in udoben pisarniški stol. Najprej morate vedeti, kakšen stol potrebujete in kakšnega si želite. Če ste lastnik podjetja, morate vedeti, kakšni pisarniški stoli so v vašem podjetju potrebni – so to direktorski, operativni, konferenčni ali čakalniški stoli? Direktorski stoli so zelo udobni, običajno tudi dodatno oblazinjeni in modernega videza, tako da bo vaše delo z lahkoto opravljeno. Naslonjala za roke in glavo pa poskrbijo za razbremenitev najpomembnejših mišic in dobro počutje tudi v pisarni. Operativni pisarniški stoli so udobni ergonomski stoli, ki so primerni za dolgotrajno sedenje v pisarni, tudi doma, in imajo nastavljive prilagoditve glede na uporabnika. Za kakovostne konferenčne stole pa je značilno, da imajo ergonomsko sedišče, oblikovan hrbtni naslon, ki podpira hrbtenico uporabnika, dodatna naslonjala in je narejen iz kakovostnih ter trpežnih materialov. Čakalniški stoli so običajno v prostoru zato, da lahko stranka sede počaka na srečanje ali sestanek. Čakalniški stoli so lahko različnih vrst: fotelji, enosedi, dvosedi, trosedi, zložljiva sedišča, klopi ali stoli. Zavedajte se, da le pravilno izbrani pisarniški stoli dobro vplivajo na zdravje, počutje in tudi storilnost zaposlenih.

Pisarniški stoli z nastavljivim naslonjalom

Vsi pisarniški stoli, ki imajo prilagodljivo naslonjalo, omogočajo poljubno nagibanje, da lahko vsak uporabnik brez težav doseže papirje na robu mize, predalnik in računalniško tipkovnico. To je zelo pomembno, da se po nepotrebnem ne naprezate v ramenih, rokah in tudi očeh. Spomnimo, da prilagodljivo naslonjalo zmanjša pritisk na hrbtenico, sedalne kosti in razbremeni mišice, kar na dolgi rok pomeni manj bolečin in zdravstvenih težav. Kakovostni pisarniški stoli se tako prilagodijo telesu uporabnika, da mu podpira spodnji in ledveni del hrbta, kar pripomore k bolj vzravnani drži. Za vse osebe, ki so višje rasti, je priporočljivo tudi naslonjalo za glavo.

Pri izbiri stola ne pozabite na prilagodljivo višino stola

V naši ponudbi so pisarniški stoli različnih velikosti, zato je pomembno, da zase izberete stol, ki je primeren za vašo telesno višino, hkrati pa naj ima možnost še dodatnega prilagajanja višine. Spomnimo, kako se pravilno nastaviti višina stola. Ko se usedete na izbrani pisarniški stol, naj bodo vaše noge stabilno in z vso površino stopala na tleh. Če boste imeli previsok stol, boste povečali pritisk na kolena in tako poslabšali pretok krvi, če pa je prenizek, pa po nepotrebnem obremenjujete sedalne kosti.

Pozornost posvetite tudi izbiri sedeža

Idealni pisarniški stoli so tisti, ki imajo tudi prilagodljiv sedež. Sicer pa mora sedež med sedenjem nuditi štiri prste prostora med notranjo stranjo kolen in sprednjim robom sedeža. Tudi globina je pomembna, izognite se preglobokemu sedežu, saj se boste morali nagibati preveč naprej, kar pa povzroča pritisk v noge in hrbet. Pomembno je tudi, da se sedež ne stika s koleni, saj to ovira cirkulacijo krvi v nogah. Najbolje je izbrati sedež, ki omogoča nastavljanje globine ter premike naprej in nazaj.

Priporočljiva so tudi naslonjala za roke

Za karseda sproščeno telo med delom je priporočljivo, da imajo pisarniški stoli tudi naslonjala za roke. Naslonjala za roke morajo biti nastavljena tako, da med sedenjem ne boste napenjali hrbta in ramen, sicer boste hitro čutili pekoče in zategnjene mišice. Naslonjala za roke poskrbijo, da ste bližje delovni mizi. Spomnimo, komolci morajo biti pod pravim kotom in podlahti vzporedno s tlemi.

Če boste upoštevali napisane nasvete, boste zagotovo izbrali pravi pisarniški stol zase.    Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.