Spanec predstavlja enega od ključnih dejavnikov, ki vplivajo na kakovost našega zdravja – fizičnega in duševnega. Pogosto se v naglici sodobnega načina življenja, ki poudarja hitrost, storilnost in učinkovitost, spancu odrečemo v upanju, da nas bo to privedlo do boljših rezultatov. Pa se na koncu izkaže, da ni tako. V nadaljevanju bomo skupaj razmišljali, ali vam lahko na poti k boljšemu spanju morda pomagajo oblazinjene postelje.

Je spanec sploh pomemben?

Zadostne količine kakovostnega spanca (njegova optimalna dolžina je odvisna od starosti pa tudi individualnih lastnosti posameznika) so osnova dobrega zdravja. Spanec zagotavlja bazo za vse naše dnevne navade in odločitve, ki jih sprejemamo. Pomanjkanje spanca negativno vpliva na naše razpoloženje in zaznavanje, prav tako pa tudi na našo (fizično) sposobnost za opravljanje dnevnih obveznosti.

Kako poskrbeti za kakovosten spanec?

Kakovost našega spanca je odvisna od več dejavnikov, osnova pa je zagotovo urejeno in udobno spalno okolje. To zajema stalen spalni prostor, v katerem se dobro počutite in je namenjen izključno spanju. Prostor naj bo čim bolj zatemnjen, glavni vir svetlobe pa nežna obposteljna lučka. Če vas moti hrup iz okolja, si omislite čepke za uho, oči pa lahko pred spanjem zakrijete s spalno masko. Za boljši spanec pa razmislite o izbiri oblazinjene postelje. Zakaj, razkrijemo v nadaljevanju.

Ni pa spalno okolje vse, kar pogojuje kvaliteten spanec. Da bi ga na splošno izboljšali, je pomembno, da vsaj trikrat tedensko svoj čas namenite zmerni fizični aktivnosti. Fizična aktivnost naj traja vsaj 30 minut, vključuje pa lahko hojo, fitnes vadbo, plavanje … V resnici katerokoli vadbo, ki vam je blizu in v kateri uživate. Pozorni bodite le, da vadbo opravite vsaj tri ure pred načrtovanim odhodom v posteljo.

Pred spanjem se izogibajte alkoholnim pijačam ter vsem napitkom, ki vključujejo kofein. K boljšemu spancu lahko prispevata tudi manjše osvetljevanje ter ugašanje vseh elektronskih naprav vsaj 30 minut pred spanjem. Svetloba namreč negativno vpliva na sproščanje melatonina, to je hormona, ki je odgovoren za regulacijo naših notranjih bioritmov. Tako čas tik pred spanjem raje namenite sprostitvi v topli kopeli ali pa branju knjige v zavetju postelje.

Zdaj pa se posvetimo izbiri postelje in vprašanju, zakaj priporočamo oblazinjeno različico.

V čem je prednost oblazinjene postelje?

Oblazinjene postelje so pomemben del pohištvene industrije že dolgo časa, velik razcvet oblik in izbire pa je trg dobil v zadnjih dvajsetih letih. Zagotovo ste se tudi sami že srečali z njimi. Nekoč so bile priljubljene oblazinjene postelje, ki so dale poudarek minimalističnim posteljnim okvirom, danes pa postelje doživljajo nov razcvet. Pri tem se poudarjajo mehkejši, toplejši in plišu podobni materiali, ki na postelji ustvarjajo mehkoben učinek, ki ga ljudje pogosto povezujejo z občutkom lebdenja. In to je tisto, kar si pravzaprav želimo med spanjem, kajne?

Oblazinjene postelje so postelje, ki jih prekriva tkanina. Izraz izhaja iz oblazinjenega pohištva, kjer običajno sicer najprej pomislimo na oblazinjen stol. Zaradi svojega elegantnega videza so oblazinjene postelje popolna dopolnitev tako klasičnemu kot sodobno opremljenemu spalnemu prostoru, v katerem se boste še boljše počutili, hkrati pa udobno uživali v najrazličnejših aktivnostih.

Za oblazinjenje se uporabljajo različni materiali, ki jih v osnovi ločimo na naravne in umetne. Med naravne tkanine sodijo bombaž, usnje, svila, žamet in volna, med umetne pa poliester, polipropilen ter akril. Materiali se med sabo razlikujejo v lastnostih, kamor sodijo mehkoba, način vzdrževanja, odpornost na poškodbe pa tudi življenjska doba.

Med glavne prednosti oblazinjenih postelj sodi raznolik nabor možnosti izbire. Izbiro omogočajo različne teksture, barve in vrst uporabljenih tkanin. Vse to je ključno, da lahko oblazinjeno posteljo vkomponirate v vsako spalnico. Še boljše pa je, da bo izbrana postelja izgled spalnice le še izboljšala. Poleg tega oblazinjena postelja zagotavlja udobje brez primere, hkrati pa nudi podporo, zaradi česar bo čas, preživet na njej, še kakovostnejši. Oblazinjeni elementi pomagajo ohraniti dolgo življenjsko dobo trdih delov postelje, prav tako pa je enostavno njihovo vzdrževanje in čiščenje, o katerem vam bodo enostavno svetovali tudi naši zaposleni.

Oblazinjena postelja zagotavlja udobje, prispeva k boljšemu ohranjanju toplote in ustvarja mesto za kakovostno spanje, ki vam bo pomagalo vzpostaviti temelje za dobro fizično in čustveno počutje, ki ju v sodobnem svetu (žal) pogosto primanjkuje.    Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.