Navadno se notranje opreme stanovanja lotimo postopoma in z veliko mero potrpežljivosti. Poleg tega, da lahko že samo za načrtovanje, kam bomo postavili določen kos pohištva, porabimo ogromno časa, nato pa nas čaka še naloga, da izmed vse pohištvene ponudbe na tržišču najdemo želeni element v pravih dimenzijah, da se bo prilegal razpoložljivim meram našega doma. Pri opremljanju ne gre zgolj za razvrščanje pohištva v prostor, zato je to precej zahteven projekt, če se ga lotimo na lastno pest.
 

Dandanes imamo možnost, da se za nasvet pri opremi stanovanja, hiše ali poslovnih prostorov obrnemo na profesionalce – arhitekte za notranjo opremo. Po mnenju nekaterih to na prvi pogled predstavlja luksuz in privilegij, ki je namenjen zgolj posameznikom z debelejšo denarnico. Želimo vam pojasniti, zakaj je to na koncu še vedno ena izmed bolj racionalnih možnosti.

Arhitekti se bodo vašemu domu posvetili celovito: pomagali vam bodo pri izboru pohištva in postavitvi tako, da bo prostor funkcionalen in optimalno izkoriščen. Poleg tega bodo še pred nakupom po vaših preferencah izdelali predogled z barvno 3D vizualizacijo (ki vsebuje študijo pohištva, materialov, keramike, tlakov, razsvetljave, z obdelavo in barvami sten, fototapetami, realističnimi barvami) ter videovizualizacijo (virtualni sprehod po stanovanju). Na vašo željo vam lahko opremijo prostor po načelih fengshui, tj. starodavna kitajska veščina urejanja zunanjega in notranjega prostora, katere namen je povečati skladnost in pretok energije ter doseči harmonijo.

Zakaj je opremljanje stanovanja s pomočjo arhitekta dolgoročna investicija?

 • Na ta način se izognemo možnosti, da bi opravili nakup notranje opreme »na pamet« brez predogleda (s 3D vizualizacijo) in tvegali, da z rezultatom ne bomo zadovoljni.

 • Predogled prostora, stanovanja ali hiše, dobimo v fazi, ko so popravki in spremembe še mogoči z minimalnimi stroški, kasneje bo vse dražje.

 • Strokovnjaki, katerim zaupamo opremo, imajo veliko izkušenj z notranjim urejanjem ter sledijo najnovejšim trendom z iskanjem novih, inovativnih in optimalnih rešitev – z njihovo pomočjo bo pot od načrtovanja, vizualizacije do končne izvedbe lažja, vi pa boste prihranili energijo, čas in stroške (ki bi nastali pri neracionalni izbiri).

 • Vaš prostor bo optimalno izkoriščen in v celoti prilagojen vašim željam in potrebam.

 • Strokovnjak vam bo pomagal izbrati med vso ponudbo na tržišču (medtem ko saloni pohištva nudijo nasvet zgolj za to, kar kupite pri njih).

Pri nas vam poleg širokega izbora italijanskega pohištva, sedežnih garnitur, dekorja in druge opreme vrhunske kakovosti nudimo možnost sodelovanja z uspešnimi slovenskimi arhitekti – vse na enem mestu. Vabimo vas, da obiščete našo spletno stran https://domize.si/, za morebitna vprašanja in nasvete pa smo na voljo na telefonski številki 031 502 469 oz. na elektronskem naslovu info@domize.si.

Kakšne pa so cene za tovrstno storitev?

Zbornica za arhitekturo in prostor Slovenije opredeljuje okvirne izračune tudi pri notranji stanovanjski opremi. Razlika v ceni je namreč že pri tem, za kako obsežen načrt gre:

 1. Enostaven načrt opreme zajema načrt razporeditve opreme po prostorih (tlorisi, pogledi, prerezi prostorov z opremo), popis z opisom in izborom obdelav in barv (z rekapitulacijo) ter barvno študijo.

 2. Celoten načrt opreme vsebuje načrt razporeditve opreme po prostorih (tlorisi, pogledi, prerezi prostorov z opremo), barvno študijo s prikazi po prostorih (prostorski prikazi, ilustracije …), načrte posameznih kosov opreme s finalno obdelavo, popis serijsko in po načrtu izdelanih elementov opreme z opisi in/ali slikami njihovega videza, izborom barv in obdelav (z rekapitulacijo), površinski načrt (zbirni načrt z vsemi instalacijskimi izpusti in opremo).

Med nezahtevno opremo spada na primer oprema enostavnih bivalnih prostorov, pisarn, delavnic, stranskih prostorov (kjer gre za pohištvo in opremo serijske izdelave in standardne kakovosti), medtem ko oprema stanovanja in prostorov za zadrževanje, prosti čas in delo, gostilne, hotelske in bolniške sobe itd. spada med zahtevnejšo oz. zelo zahtevno ( kjer izbiramo pohištvo in opremo povprečne do nadpovprečne kakovosti in serijske oz. izven serijske izdelave ). Vrednost načrta notranje opreme se določi z izbiro vrste objekta ter izračunom z metodo na bazi norma ur (priporočena urna postavka se giblje med 47 in 72 EUR brez DDV).

Za podrobnejše informacije pa se velja obrniti na njihovo spletno stran: http://www.zaps.si/index.php?m_id=notranja_oprema.

   Politika piškotkov

  To spletno mesto uporablja piškotke.

  Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

  Kliknite za več informacij o piškotkih.