Božični prazniki in za njimi najdaljša noč v letu bodo vsak čas tu. Vsaj tisti, ki te dni radi preživimo doma na toplem in v družbi najdražjih, družine in prijateljev, se znajdemo pred izzivom – kako funkcionalno preurediti prostor za prijetno druženje. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, kako opremiti posamezne stanovanjske prostore, da bodo prazniki prijetno in brezskrbno doživetje v čudovitem ambientu.
 
 
 

1. DNEVNA SOBA

Najbolj hvaležen kos pohištva v dnevni sobi je prostorna sedežna garnitura. Sedežne garniture ( https://domize.si/sedezne-garniture/ ) omogočajo optimalen izkoristek prostora in ga optično odprejo. Garniture se lahko sestavijo po delih glede na razporeditev in velikost dnevne sobe, tako da dimenzije popolnoma ustrezajo. Najboljši material za sedežne garniture je naravno ali umetno usnje in tkanine; sploh v primeru snemljivih prevlek, ki se lahko enostavno operejo. Pri večjem številu gostov se namreč madežem skoraj ne moremo izogniti.

Sedežne garniture v svetlih, nevtralnih odtenkih ohranjajo občutek svežine, z lučmi pa lahko v prostoru dosežemo dodatno mehkobo in toplino. Nenazadnje tudi kotna postavitev dvo – ali trosedov naredi ambient prijetnejši – med gosti ustvari občutek bližine in odprt prostor za pogovor. Prav tako omogoča, da se obiskovalci svobodno gibljejo po prostoru. Če pričakujemo večje število gostov, pa zagato rešimo z (zložljivimi) kovinskimi (https://domize.si/stoli/kovinski-stoli.html) ali lesenimi stoli (https://domize.si/stoli/leseni-stoli.html?p=2), počivalniki (https://domize.si/sedezne-garniture/pocivalniki.html) ali tabureti. Zložljivi stoli so vedno priročni, saj lahko glede na število gostov in trenutne dejavnosti hitro preuredimo prostor tako, da deluje. Na sredi, približno enako oddaljena od vseh sedišč, naj bo nizka klubska mizica (https://domize.si/mize/klubske-mize.html), kamor bodo gostje lahko odložili kozarce. Mizica naj bo prazna, nanjo spadajo zgolj kak nam dragocen kos dekoracije ter pladenj s prigrizki oz. slaščicami.

2. KUHINJA

Kuhinja navadno predstavlja ognjišče, srce doma, kjer se navadno zberemo vsi na kup pri pripravi jedi. Nič drugače ni med prazniki. Če si organiziramo prostor za kulinarično ustvarjanje, pult pa opremimo z visokimi barskimi stoli ( https://domize.si/stoli/barski/ ), se bomo med kuhanjem lahko tudi zabavali z gosti. Izberimo udobne barske stole z nastavljivo višino v nevtralni barvi in klasičnem dizajnu – tako se bodo skladali z ostalim pohištvom in se bodo lahko kombinirali v kuhinji in v jedilnici.

3. JEDILNICA

Velika, prostorna jedilnica je navadno rezultat dobro uravnoteženega, načrtovanega opremljanja z izborom elegantnega in uporabnega pohištva. Jedilna miza, ki kraljuje v prostoru, je lahko raztegljiva – tako bo pripravna tudi za večje število gostov.

Ne glede na vaš osebni stil in želje, vsak od nas ima možnost, da ustvari prostor, ki je hkrati funkcionalen in okusno opremljen. S prazničnim pridihom okrasja, unikatnih kosov dekorja, s premišljeno pripravo prostora ter toplino gostolublja vaša hiša postane dom.    Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.