Z oznako ‘retro’ navadno označujemo kose oblačil, obutve, pohištva, dekorja, ki so izdelani po vzoru vodilnega sloga iz 50., 60. in 70. let minulega stoletja. Materiali so novi, vzorci, barve in dizajn pa oživljajo stare, že pozabljene smernice.
Ena najbolj priljubljenih obuditev so retro luči – združena eleganca, prefinjen slog, tradicija okusa preteklosti z roko v roki s sodobnostjo, svežino ostrih linij in sijočih, gladkih površin. Kaj je lepšega, kot v prostor vnesti detajl, s katerim ambient zasije v popolnoma novi luči?
 

Pri izbiri svetil je pomembno, da se njihov dizajn lepo ujame s slogom pohištva in ostalih dekorativnih kosov. Harmonično deluje svetilka vpadljivih ali pastelnih barv v enostavnem, minimalistično opremljenem hodniku, dnevni sobi ali kuhinji. V kolikor je pohištvo klasičnih oblik in enobarvno, si lahko privoščimo bolj živahne tapete, preproge in več drobnih dekorativnih elementov (slike, kipci, vaza s cvetjem, knjige, velika stenska ura …).

Retro luči

Nostalgičen izgled stenskih luči ohranja njihova zunanjost – bodisi je to gladka keramika bodisi površina s premazom, ki na otip ustvari obrabljen videz, vintage kot pridih redkega, izvrstnega, izbranega. Detajli poudarjajo funkcionalnost: pletena vrv deluje enostavno, vijaki pa so dragocen zaključek zahvaljujoč zlati barvi.

Luči v retro stilu lahko vnesejo čiste, jasne linije in klasičen pridih v moderno opremljen prostor, hkrati pa mu nedvomno dajo pečat. Okusen izbor luči poleg svetlobe podari vtis domačnosti in prijetne atmosfere, udobja in prave mere intimnosti.

Retro luči

Decemer je s seboj pripeljal tudi praznične dni, čas za obdarovanje naših najdražjih. Pogosto se zgodi, da želimo pokloniti nekaj unikatnega in uporabnega, a se znajdemo pred zagato – kaj? V našem asortimentu vam z veseljem pomagamo s pestrim naborom luči v različnih barvah, ki so dragoceno darilo za vsak dom. Izbirate lahko med različnimi retro dizajni in barvami, od klasične črne in bele do živahnejših odtenkov rdeče, rožnate, oranžne, rumene, sinje modre … Osvetlimo praznike sebi in svojim najbližjim.

 
     Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.