Kaj je boljšega, kot zaključiti naporen delovni dan na udobni sedežni garnituri? Ali pa preživeti nedeljsko popoldne ob branju ali gledanju televizije, zleknjeni v objemu domačnosti? Nakup sedežne garniture je verjetno ena večjih investicij pri opremljanju, pa naj gre za domačo dnevno sobo ali poslovni prostor.

Da bo zadovoljstvo dolgoročno, si za nakup vzemite dovolj časa in oblikujte jasno vizijo, kaj želite. Poskrbite, da se bo vaš nakup obrestoval še desetletja.

NIAGARA, GV Salotti

Kako prepoznati kvalitetno sedežno garnituro?

Za popolno udobje moramo biti pozorni na trdoto, material, globino sedišča in naklon naslonjala sedežne garniture. Zbrali smo nekaj smernic, ki vam bodo pomagale pri izbiri.

1. Garnitura naj bo dovolj težka in masivna. Preizkusite jo: usedite se nanjo, da preverite njeno trdnost. Z ene strani jo dvignite od tal in stresite. Če se zdi lahka in majava, je to slab znak.
2. Najbolj trdno ogrodje je narejeno iz masivnega sušenega lesa hrasta, jelše, breze, javorja oz. vezanih lesenih plošč.
3. Bolj, kot je polnilo, ki obdaja vzmeti, večplastno (poliuretantska pena, perje idr.) – gostejše je in dlje časa bo ostalo nespremenjeno!
4. Glede na prostor določite dimenzije vaše sedežne garniture (višina, dolžina, globina).Če nimate prostora, bo sedežna garnitura brez naslonjal za roke oz. s kratkimi naslonjali optično podaljšala prostor.
5. Določeni sintetični materiali in usnje so trpežni, bolj obstojnih barv in lažji za vzdrževanje in čiščenje. Prednost je, če je blago snemljivo in se ga da enostavno prati.
6. Opredelite: Čemu bo sedežna garnitura namenjena? (Druženju s prijatelji, igranju z otroki, branju, popoldanskem počitku, pomožnem ležišču za goste …) Koliko ljudi bo sedelo na njej? (V kolikor je sedišče iz dveh blazin, bo primerno za dve osebi. Za večje udobje in prostornost raje izberite sedežno garnituro s tremi blazinami ali eno dolgo blazino po vsej dolžini.) Kdo bo sedel na njej? (Otroci – v poštev pridejo temnejše barve, vzorci, tkanine, enostavne za pranje; gostje …).

Izbrati klasično ali moderno sedežno garnituro?

Slog, v katerem opremljamo stanovanje, lahko harmonično vpliva na naše vsakodnevno počutje, zato je pomembno kombinirati barve, vzorce in oblike v skladne kompozicije.

ALIOTH, Doimo Salotti

(ALIOTH, Doimo Salotti)

Prostor s klasično notranjo opremo bo prefinjeno dopolnjen z udobno, tradicionalno sedežno garnituro, dizajnirano v mehkih, nežnih linijah – z zaobljenim naslonjalom, ovalnimi počivali za roke in mehkimi blazinami. Nasprotno se moderne sedežne garniture z ostrimi, jasnimi, ravnimi potezami podajo minimalistično opremljenim prostorom in pohištvu v sodobnem dizajnu.

In še droben nasvet: da bo sedežna garnitura lahko leta in leta nudila udobje v vašem dnevnem prostoru, raje izberite bolj nevtralne, umirjene barve – z lahkoto se jo popestri z dekorativnimi blazinami živahnejših barv in vzorcev, v kolikor bi želeli.

Posebna ponudba sedežnih garnitur so modularne garniture – te so sestavljene po delih glede na želje kupca, njihova prednost je optimalen izkoristek prostora. Sedežna garnitura bo tako vaše udobje za družabna srečanja s prijatelji, preživljanje prostega časa, po potrebi pa izvlečno ležišče uporabite kot prenočiče za goste oz. v predal shranite posteljnino.

 

Sedežna garnitura ANDY Sedežna garnitura ANDY

ANDY je unikatna moderna sedežna garnitura italijanskega oblikovalca garnitur Doimo Salotti, ki se odlikuje po drznosti, eleganci in vrhunska kakovosti. Modularna kompozicija z možnostjo raztegljivega ležišča. Usnje in svež, sodoben dizajn.

Sedežne garniture proizvajalcev Doimo Salotti in GV Salotti so izdelane po najvišjih kriterijih elegance in kakovosti. Modeli so modularni, tako da se popolnoma prilagodijo vašim željam in optimalno zapolnijo vaš dnevni prostor. Izdelane so iz trpežnega blaga, ki je snemljivo in pralno, ter iz usnja, ki je kvalitetno in hkrati enostavno za vzdrževanje. Poleg udobja nudijo tudi možnost raztegljivega ležišča.

Vabimo vas, da si ogledate sedežne garniture in počivalnike iz naše ponudbe.    Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.