Pisarniško delo in napet življenjski slog zahtevata, da velik del dneva dejansko preživimo sede za pisalno mizo. Sedeč položaj povzroča napetosti v hrbteničnih strukturah, zato je bistvenega pomena, da izberemo kvaliteten stol, da bi se dolgoročno izognili zdravstvenim težavam s hrbtom.

Zaradi ogromne ponudbe na trgu pa je pogosto težko izbrati ustrezen stol zase. Zato smo za vas pripravili pregled pomembnih lastnosti ergonomskega pisarniškega stola, da bo vaša izbira in organizirana.

Za pravilno, vzravnano telesno držo pri sedečem delu poskrbi ergonomsko oblikovani stoli za pisarno

1. NASLONJALO – MOŽNOST NASTAVITVE NAKLONA IN OPORA

Stoli s premičnim naslonjalom omogočajo, da se poljubno nagibate in hkrati udobno dosežete računalniško tipkovnico brez napenjanja oči, ramen ali rok. Nagibanje zmanjša pritisk na hrbtenico in sedalne kosti ter razbremeni mišice. Pomembno je, da pisarniški stol podpira spodnji, ledveni del hrbta, kar pripomore k vzravnani drži. Z opornim sistemom uravnavamo stabilnost, položaj, ledveni hrbtni del pa se lepo prilega naslonu.

2. NASTAVLJIVA VIŠINA STOLA

Stol naj bo tako visok, da bodo vaše noge stabilno na tleh z vso površino stopal. Stegna naj bodo vzporedno s tlemi in z delovno površino. Sedenje na previsokem stolu povečuje pritisk na kolena in lahko omejuje pretok krvi; pri prenizkem stolu pa kolena dvigamo v položaj nad višino bokov, kar povzroči prenos teže nazaj in dodatno obremeni sedalne kosti.

3. GLOBINA SEDEŽA

Priporoča se, da je pri sedenju med notranjo stranjo kolena in sprednjim robom sedeža prostora za širino treh oz. štirih prstov. Preglobok sedež povzroči, da boste pri delu nagnjeni preveč naprej, kar povzroča pritisk v nogah in hrbtu. Po drugi strani pa sedež, ki se stika s koleni, lahko ovira cirkulacijo krvi. Sedež z nastavljivo globino omogoča premik naprej-nazaj tako, da se popolnoma prilagodi dolžini vaših nog.

4. NASLONJALO ZA ROKE

Roke morajo pri delu udobno počivati na naslonjalih stola ali na delovni površini, hrbet in ramena ne smejo biti zgrbljena. Nastavljiva naslonjala omogočajo, da ste fizično bližje pisalni mizi in zagotovijo ustrezno višino za roke. Naslonjala za roke morajo biti naravnana tako, da imamo pri delu komolce pod kotom 90 stopinj, podlakti pa vzporedno s tlemi.

Preden se odločite za nakup, imejte v mislih dvoje:

1. Udobje je ključ do uspeha!

2. Preizkusi, preden kupiš!

 

Direktorski in operativni pisarniški stoli

To je družina stolov, pri kateri sta faktorja kvalitete in ergonomičnosti bistvenega pomena. Pisarniški stoli so tisti, na katerih povprečno presedimo največ časa, zato je nujna optimalna prilagojenost posamezniku in njegovim potrebam. Oblikovani so za dolgotrajno pisarniško delo pred računalnikom, njihovi mehanizmi delujejo na razbremenitev hrbtenice in pomagajo k pokončni, sedeči drži.

Vodilni italijanski oblikovalec pisarniške opreme Olivo&Groppo se odlikuje po kakovosti in individualiziranem pristopu k opremljanju. Pisarniške stole izdelajo po meri za vas z možnostjo izbire med raznolikimi modeli, mehanskimi nastavitvami, materiali in barvami. Gre za novo generacijo pisarniških stolov, ki s sodobno tehnologijo in vrhunskim mehanizmom ugodijo zahtevam  najzahtevnejših kupcev.

Priporočamo:

Pisarniški stoli

Eleganten, a ne vpadljiv direktorski stol CINQUANTA je izjemen primer v svojem razredu. Dizajn se ponaša s skrbno oblikovanostjo preciznih šivov, krojen po meri in ergonomsko oblikovan. Počivala za roke so iz razkošnega, oblazinjenega aluminija. Napreden mehanizem omogoča krmiljenje za popolno prilagoditev višine in naslona.

Pisarniški stoli

Klasičen direktorski stol BRIDGE vrhunskega dizajna in visoke kakovosti je kos najrazličnejšim delovnim situacijam in okoljem. Odlikuje se po širokem razponu višinskih in naklonskih prilagoditev  v treh modelih različnih dimenzij. Je nepogrešljiv stol tako v pisarni kot na konferencah in sestankih. 
Pisarniški stoli

Operativni stol JOY združuje klasičen, eleganten in transparenten dizajn z ergonomsko strukturo, ki skrbi za optimalno delovno držo med sedenjem. Prožen material nudi brezčasno udobje na delovnem mestu. Podporna struktura naslona in toplotno odporna dvojnomembranska mrežica, višinsko nastavljiva ledvena opora, vmesnik za globino sedišča, toplotno odporen sedež polnjen z udobno peno ter fiksni ali nastavljivi kromirani nasloni za roke. Mehek krom v kombinaciji s črnim najlonom na počivalih za roke.

Pisarniški stoli

Operativni stol ELEGANCE je nepogrešljiv del notranje opreme tako delovnih okolij kot domače pisarne. Zahtevnost je podprta z najsodobnejšo tehnologijo, ki zagotavlja udobje in ergonomijo. Naslon in sedež sta gosto oblazinjena na najlonski bazi, okrepljeni s steklenimi vlakni, kar zagotavlja ure in ure udobja in sproščenosti.

Stoli s sodobno, tehnološko oblikovanimi mehanizmi danes na trgu visoko kotirajo v kakovosti in privlačnem dizajnu. Prednost možnosti nagibanja in nastavljivih dimenzij je gotovo v tem, da omogočajo pravilen sedeč položaj, ki je dolgoročno za optimalno zdravje nujen. Na ta način se poveča koncentracija kisika v telesu in pospeši dotok krvi v možgane. Posledično se izboljšuje koncentracija, vi pa imate večji zagon za delovno uspešnost. Zato je skrbno izbran ergonomski pisarniški stol ključnega pomena. Pri izbiri se za pomoč obrnite na prodajalca, ki vam bo z veseljem svetoval, da bo vaš nakup kakovostna življenjska naložba.    Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.