Eden izmed kriterijev, ko opremljamo stanovanje, je gotovo kakovost izbranih izdelkov. Pogosto ob prodajnih izdelkih zasledimo napise, ki nam obljubljajo ”100% zadovoljstvo” in garancije za eno, dve, tri, štiri ali pet let.

S tem se proizvajalec zaveže, da bo v primeru okvare ali poškodbe poskrbel za popravilo ali zamenjavo izdelka, v kolikor bo to v skladu s pogoji. Proizvajalec torej jamči za kvaliteto proizvoda. Ob nakupu mora kupcu izdati garancijski list, s katerim slednji lahko uveljavlja napake, seveda znotraj določenega garancijskega roka. Vnaprej so določene tudi garancijske obveznosti s strani proizvajalca.

Vse to so informacije, katere je dobro pridobiti že ob nakupu. Seveda pa je dobro, če ne kar odgovornost nas kot potrošnikov, da se pozanimamo o navodilih uporabe, o materialih in ustreznem vzdrževanju, saj se s tem izognemo prehitri obrabi in podaljšamo življenjsko dobo našemu pohištvu in ostali opremi.

Made in Italy

V naši ponudbi pohištva in dodatkov za dom lahko izbirate med produkti izbranih italijanskih proizvajalcev, kot so Domitalia, Pedrali, La Sedia, Olivo&Groppo, Zg group, Doimo Salotti. Pomembno je, da so izbrani izdelki v celoti Made in Italy (proces od surovine do končnega izdelka se odvije v Italiji), torej je poznano njihovo poreklo – tako lahko tudi mi jamčimo za to, da je pohištvo kvalitetno, izdelano iz preverjenih in odličnih materialov (ogrodje, kovinski in leseni elementi, polnila oz. notranjost sedežnih garnitur, postelj, stolov, prevleke, dekoracija) in je neoporečno za okolje. Pri nekaterih izdelkih proizvajalec dodatno jamči za kakovost s certifikatom in garancijo. Pogosto nam same kratice ne povejo veliko – da ne ostane samo črka na papirju, bomo v nadaljevanju pojasnili, kaj določeni kvalifikatorji kakovosti pomenijo.

V naši bogati ponudbi stolov (pisarniških, kuhinjskih, jedilniških, zložljivih lesenih in kovinskih, rustikalnih, otroških …) zaupamo proizvajalcem Olivo&Groppo, Domitalia, Pedrali, La Sedia.

Izdelki podjetja Pedrali (primer: Lesen počivalnik Malmö na zgornji sliki) imajo certifikata CATAS in FSC. Kaj to pomeni?

CATAS je italijanski raziskovalni inštitut s sedežem v Vidmu, ki z različnimi laboratorijskimi testi in raziskavami ugotavlja kakovost surovih materialov in končnih izdelkov v lesni in pohištveni industriji. Certifikat CATAS za vsako surovino oziroma produkt zagotavlja, da le-ta dosega najvišje standarde kakovostivarnostivzdržljivosti in trajnosti. Testi se izvajajo po nacionalnih (UNI, DIN, BS, NF, ASTM …), evropskih (EN) in mednarodnih standardih (ISO).

Pohištvo Pedrali je v celoti izdelano v Italiji in ima tudi certifikat FSC (to je nevladna organizacija proti krčenju in za zaščito svetovnih gozdov; certificirana podjetja dokazljivo zagotavljajo sledljivost izvora lesa), s katerim zagotavlja kakovost in neoporečnost lesa.

Pedrali proizvajalec tako stoji za odličnostjo svojih izdelkov, naj bo to z estetskega vidika in z vidika trajnosti. Večen dizajn in kakovostni, trpežni in okolju prijazni materiali zagotavljajo vrhunsko kvaliteto. Materiali (polimeri) ustrezajo mednarodnim standardom predelave in ponovne uporabe, les pa je pridobljen po certifikatih za ustrezno upravljanje z gozdovi po načelu odgovornosti, upoštevajoč stroge okoljske, socialne in ekonomske predpise.

Kako pa je z garancijo?

Usnjene sedežne garniture (proizvajalcev Doimo Salotti, Pedrali, Zg group, G&V Salotti) so prav tako v celoti italijanskega porekla in imajo garancijo 2 leti.

Za vas imamo v ponudbi vrhunske ergonomske pisarniške stole, ki ustrezajo kriterijem udobja, vrhunskega dizajna, odpornih materialov in z obikovanostjo skrbijo za zdravo držo. Na tem področju ima naše podjetje več kot 62-letno tradicijo. Z izkušnjami in spremljanjem trga smo izbrali širok nabor vrhunskih pisarniških stolov ( https://domize.si/pisarniski-stoli/) – prav za vsakega jamčimo s certifikatom kakovosti in 7-letno garancijo.

V kolikor pa ste pri izoru postelje, je ta podatek za vas: mi smo zaupali proizvajalcem Zg Group, G&V Salotti, njihovi različni modeli oblazinjenih postelj so izdelani iz kakovostnega lesa razreda E1, ki je ekološko neoporečen in ni škodljiv za zdravje.

Vedno pa se lahko z vprašanji obrnete na nas. Pokličite na 031/502-469 ali nam pišite na info@domize.si. Z veseljem vam bomo pomagali pri opremi vašega doma.    Politika piškotkov

    To spletno mesto uporablja piškotke.

    Z nadaljevanjem uporabe strani se strinjate z uporabo le-teh.

    Kliknite za več informacij o piškotkih.